Gazelle-eigenaar brengt leaseconcept naar Nederland

27 August 2019
Fietsenbedrijf Pon introduceert volgend jaar zijn leasemodel Lease a Bike in Nederland. Het concern achter merken als Gazelle en Cervélo speelt daarmee in op de gunstige fiscale regels die vanaf 1 januari 2020 van kracht zijn.

Uit een aankondiging op de website van Lease a Bike blijkt dat zakelijker fietsers vanaf 1 januari een stadsfiets, racefiets, mountainbike of e-bike kunnen leasen. Dat kan tegen een bijtelling van zeven procent, waarmee het vanaf zo’n vijf euro per maand mogelijk is een fiets te leasen. Na de leasetermijn kunnen gebruikers de fiets overnemen.

Pon is met Lease A Bike al vier jaar actief in Duitsland. Daar hebben inmiddels ruim twintigduizend mensen er gebruik van gemaakt.

Veel fietsenbedrijven hebben voor toekomstige groei hun zinnen gezet op de zakelijke leasemarkt. Zo liet Fietsenwinkel.nl-ceo Davy Louwers eerder dit jaar aan RetailTrends weten ook aan zo’n concept te werken. Door de nieuwe fiscale regels wordt het rijden van een fiets van de zaak een stuk aantrekkelijker. “Nu zijn er zo’n vierhonderdduizend e-bikes in Nederland, daar komen er dan minimaal 150 duizend bij”, aldus Louwers.
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van TMA