'Ik geloof niet in blunders'

10 April 2020
Marit van Egmond probeerde tot drie keer toe zonder succes 'vis op ijs' bij Albert Heijn te introduceren. Toch wil ze niet spreken van een blunder. "Als je misgrijpt is dat een leermoment en moet je het weer proberen", vertelt ze in het aprilnummer van RetailTrends.

Van Egmond stelt in de serie retaillessen, gevraagd naar haar grootste blunder, 'niet te geloven in blunders'. Haar mislukte introductie van vers gevangen vis op grote bakken ijs is wel iets wat haar nog altijd achtervolgt. "Het zag er prachtig uit, maar ik was de enige klant en dat krijg ik nog steeds af en toe te horen van collega’s." 

Van Egmond staat inmiddels ruim een jaar aan het roer van Albert Heijn. Toen ze van Ahold Delhaize de vraag kreeg of ze klaar was voor deze functie bij 's lands grootste supermarktketen, is ze in haar eentje de duinen ingewandeld. "Ik heb daar lang naar mijn gevoel geluisterd", vertelt ze. "Wil ik dit? Kan ik dit? Het was een gesprek met mezelf." Na dat zelfonderzoek volgde een bevestigend antwoord. "Omdat ik er gewoon heel veel zin in had en op deze plek impact kan maken voor zo veel mensen in Nederland."

 
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van TMA