Het perfecte schap (1)

TMA Imapcts is een nieuwe activiteit van de TMA in samenwerking met experts. In kleine groepen wordt een specifiek onderwerp opgepakt aan de hand van een door de TMA gevalideerd theoretisch model en praktisch toegepast. Aan deze sessies zijn dan ook duidelijke lerendoelen gekoppeld. Voor TMA leden vallen deze activiteiten onder het bestaande lidmaatschap.

De TMA Impacts sessies vinden plaats indien zich minimaal 8 deelnemers hebben aangemeld. Het maximum staat op 12 deelnemers en per organisatie 1 deelnemer om differentiatie in de samenstelling te voorkomen.

Deze TMA Impacts wordt ook op de volgende data aangeboden: 19 november en 24 novembr.


Alle COVID-19 richtlijnen worden strict in acht genomen door de organisatie.

1ste TMA Impact sessie
Op dit moment wordt 92,8% van de levensmiddelen verkocht op de winkelvloer (bron: GFK september 2020) Het schap speelt hierbij een cruciale rol. Rond de 70% van de aankoopbeslissingen worden  nog steeds (onbewust) op de winkelvloer en/of voor het schap beïnvloed. (merk, hoeveelheid, type, smaak etc) De mate waarin het schap aansluit op het de-selectie proces van de shopper bepaalt het succes van het schap cq. uw product.

De workshop is een interactieve sessie waarin de deelnemers kennis opdoen en de ingrediënten verkennen om tot een optimale schapvisie te komen.

13.00   Ontvangst  (vanwege COVID kunnen we geen lunch aanbieden)
13.15   Context Het Perfecte Schap( Trade Marketing Modellenboek pagina 62-63)
14.00   Het fundament van Het Perfecte Schap; De Shopper Decision Tree
            Middels twee verschillende opdrachten krijgen de deelnemers inzicht in de   
            systematiek hoe tot een Shopper Decision Tree te komen.
15.45.  Resultaat van “ Het Perfecte Schap”
16.15   Samenvatting en afsluiting


Voor shopper- en trade marketeers, category managers en space managers. Deelnemers krijgen koffie, thee, frisdrank en een kleine snack aangeboden gedurende de TMA Impacts sessie.
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van TMA