Category Management

Category Management de basis 

De TMA is uitgenodigd bij Spar in Amsterdam. Zij nemen ons mee in hun wereld van Category Management vanuit de categorie "wine, spirits, beer and softdrinks". Er wordt stilgestaan bij de dagelijkse werkzaamheden en uitdagingen van een category manager bij een retailer. Ook e-category management zal aan de orde komen alsmede de theorie achter Catman. Onder leiding van Stephan Verpoort zullen we ook een aantal Spar City winkels bezoeken.

De retailer speelt daarmee in op het veranderende consumentengedrag. “We beslissen steeds later en sneller waar en wanneer we eten, dat is steeds vaker onderweg. De Citywinkels tellen zo’n 150 vierkante meter, terwijl een reguliere Spar-supermarkt vierhonderd vierkante meter is. De markt voor stadswinkels is volgens Spar groot genoeg, ondanks concurrenten als AH to go en Jumbo’s Foodmarkt City. “Het zijn vaak grotere partijen, maar die doen het vanuit het traditionele supermarktdenken en verbinden die twee onder één dak. Wij doen alleen gemakswinkels, zonder afleiding.”

Programma:

Start 13u (let op! dit keer wordt niet in lunch voorzien)
13u - 13.15 Algemene mededelingen TMA
13.15 - 13.45 More than 85 years after the founding of SPAR (Niels Dekkers)
13.45 - 15.15 Spar Nederland en de rol van (E-) Category Management /Category Management, in de dagelijkse praktijk (Stephan Verpoort)
15.15 - 17.00 Bezoek Citywinkels met begeleiding SPAR (zorg ervoor dat je makkelijke schoenen draagt)
17.00 - Netwerkborrel in cafe de Ster (vlak bij Centraal Station)

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van TMA